Plat dak

Zonnepanelen voor een plat dak

Bitumen daken en zonnepanelen

Zodra er sprake is van een plat dak (of met een hellingshoek kleiner dan 10 graden) gebruiken we een speciaal systeem om de panelen te plaatsen. Dit systeem heeft de vorm van een driehoek en dat zorgt ervoor dat de panelen schuin staan en zo vastgezet kunnen worden. De driehoekige steun voorzien we van ballast, veelal tegels, om te zorgen dat ze niet verschuiven onder invloed van wind.

De zonnepanelen worden met klemmen vastgeschroefd aan de steunen en samen met de ballast zorgt dat ervoor dat het geheel stevig blijft staan. De hoeveelheid ballast is afhankelijk van de hoogte van het dak en het windgebied.

Bitumen met grinddaken en zonnepanelen

Op een bitumen dak met grind zullen wij nooit óp het grind mogen plaatsen, ook niet met kleine kiezelsteentjes.
Op een dak waar grind ligt, verwijderen wij normaliter eerst het grind om vervolgens het montagesysteem direct op het bitumen te plaatsen. Dit is alleen mogelijk als we al het grind goed kunnen verwijderen omdat er bij het achterblijven van enkele steentjes onder de frames gevaar voor lekkage is.
Bij een wat ouder dak met fijn grind dienen de frames op het grind geplaatst te worden zodat de druk (minder druk dan als u er op staat) over alle steentjes verspreid wordt.

plat dak